ClickCease

Rynkebehandling

I dag finnes det flere metodikker som benyttes for rynkebehandling. På Follo Beauty Clinic kan vi utføre flere behandlinger mot rynker med filler, laser og microneedling. 

Hos oss jobber det dyktige behandlere med lisens til å utføre behandlinger med injeksjon, laser og microneedling. 

Når er det vanlig å få rynker?

Rynker kan begynne å vises tidlig i voksen alder, vanligvis i 30-årene eller senere. Imidlertid kan tidspunktet variere betydelig fra person til person, avhengig av genetikk, livsstilsfaktorer og miljøpåvirkning. Noen mennesker kan oppleve tidlige tegn på aldring, inkludert rynker, mens andre kan ha færre rynker og uttrykkslinjer senere i liv. 

Rynkebehandling for reduksjon av rynker 

Å få rynkene til å forsvinne fullstendig er vanskelig, men deres synlighet kan reduseres betydelig ved hjelp av ulike behandlingsmetoder. Rynkebehandlingene kan midlertidig glatte ut rynker ved å avslappe muskler eller fylle ut områder med tap av volum. Andre metoder som laserbehandlinger og kjemisk peeling kan forbedre hudens tekstur og stimulere kollagenproduksjonen, noe som kan redusere synligheten av rynker. Kontinuerlig hudpleie og sunne livsstilsvaner kan også bidra til å redusere utseendet på rynker over tid.

Rynkebehandling med muskelavslappende 

En av hovedgrunnene til at rynker oppstår har å gjøre med mimikk. Hver gang vi blir sinte, smiler eller reagerer med ulike ansiktsuttrykk, vil det sakte men sikkert danne linjer i huden. For å begrense linjer og rynker som oppstår som følge av muskelaktivitet, kan det benyttes muskelhemmende midler. Ved å midlertidig hemme området som blir injisert, kan ikke lenger huden trekke seg sammen og resultatet er at både linjene etter rynker blir mindre synlig, og huden får en pause fra kontinuerlig bevegelse som danner linjer og rynker. 

Rynkebehandling med laser

Laser kan ha en god effekt på rynker og fine linjer. Ved laserbehandling fjernes det ytterste hudlaget, slik at ny og frisk hud kan komme frem. I det huden fornyer seg vil også synligheten av linjer og rynker bli redusert. 

Rynkebehandling med filler

Fillers består av hyaluronsyre som bidrar til økt kollagenproduksjon. Ved å gi huden mer fylde og elastisitet bidrar dette også til å minimere synligheten av fine linjer og rynker. 

Rynkebehandling med microneedling 

Microneedling er en teknikk som går ut på å penetrere huden med små nåler. Nålene stimulerer til økt kollagenproduksjon og bidrar til cellefornyelse i huden. 

For best mulige resultater er det anbefalt med gjentagende behandling for de fleste alternativene listet ovenfor. 

Kombiner ulike rynkebehandlinger 

Det er også mulig å kombinere ulike former for rynkebehandling. Injeksjoner som hemmer muskelaktivitet vil ikke ha samme oppbyggende effekt som filler. Derfor kan det i noen tilfeller være ønskelig å tilføre litt ekstra fylde til huden. En kombinasjon med microneedling eller laser vil også gi huden en ekstra oppstrammende effekt. 

Hvilken rynkebehandling er best? 

Det finnes ulike behandlingsalternativer for rynker, og den beste behandlingen vil variere avhengig av individuelle faktorer som type rynker, alder, hudtilstand og personlige preferanser. Noen vanlige behandlingsmetoder inkluderer injeksjoner med muskelavslappende midler, dermal fillers, kjemiske peeling, laserbehandlinger og biostimulatørere  som nucleadyn, Revok, Gouri.. Det er viktig å konsultere med en kvalifisert medisinsk profesjonell for å få anbefalinger som passer best for din situasjon.

Under en konsultasjon vil vi kunne hjelpe deg å avgjøre hvilken behandling som vil være best egnet for ditt tilfelle.